KC-podden

Podden som djupdyker i fritidsledarskapet

Nu mera kan du lyssna på podden på Spotify – KC podden heter vi där. Där finns massa nyttig information för dig som är fritidsledare eller intresserad av fritidsgårdsfrågor/öppenverksamhet.

Senaste avsnittet


KC-podden – Avsnitt 10

Från och med nu finns KC-podden på Spotify. Detta för att du som lyssnare ska få det enklare att hänga med i nya avsnitt och kunna pausa när du vill för att sen lyssna vidare. Saknar du podden på någon streamingplattform är du välkommen att höra av dig till Kunskapscentrum så ska vi se vad vi kan göra. God fortsatt lyssning!

KC-podden – Avsnitt 9

I månadens avsnitt får vi lyssna på Hoshi som berättar om sin väg från Iran till Linköping via Gotland och hela sin uppväxt som har lett till att han nu arbetar med de viktiga frågorna kring hederskultur igenom bland annat Shanazi Hjältar och Hjältinnor.
Det här avsnittet är verkligen ett avsnitt som är svårt att sluta lyssna på. Missa inte en sekund. God Lyssning!

KC-podden – Avsnitt 8

I dagens avsnitt möter vi Ronja och Bavan. Ronja arbetar som fritidsledare och Bavan är ungdomsambassadör och båda två huserar i Linköpings kommun. Bavan berättar om varför hon valde att vara just ungdomsambassadör. Det diskuteras kring fritidsledarutbildningen, fritidsledarskapet och vi får en djupdykning i UngPuls verksamhet. Bavan berättar om sitt engagemang för att få fler unga i socioekonomiskt utsatta områden att rösta, ”Yalla rösta!”.
God lyssning!

KC-podden – Avsnitt 7

Julavsnittet bjuder på ett möte med stora delar av ledningsgruppen som berättar om sina olika verksamheter. Anton och Joachim återkommer men vi får också möta en helt ny röst i Viktoria. Ni får en historielektion gällande KC Östergötland och man berättar om VARFÖR KC finns och är så viktigt för våra medlemskommuner. Självklart snackas det en hel del om verksamheterna och vad som händer där. God lyssning!

KC-podden – Avsnitt 6

I Novembers avsnitt möter vi Brillan och Jocke eller Britt-Louise och Joakim som jobbar i Mjölby kommun. De delar sedan ett år tillbaka som enhetschefer med ett delat ledarskap. De har båda varit inom den här typen av verksamhet under många år och har varit med hela vägen fram till det delade ledarskapet. Det pratas också en del om hur viktigt det är att ha diskussioner innan besluten tas och hur bra det då är att vara två chefer med samma område. Det här avsnittet får ni inte missa att lyssna på! God lyssning!

KC-podden – Avsnitt 5

I KC-poddens femte avsnitt möter vi Jim och Egzon som arbetar i Motala. Det pratas bland annat om hur viktig relationen med besökarna är och lite små tips på hur du bygger en bra relation och skapar en trygg plats för unga att vara på. Och så berättar de om sin fantastiska verksamhet och hur de driver den framåt. God lyssning!

KC-podden – Avsnitt 4

I det första avsnittet efter sommaruppehållet (som blivit extra långt pga pandemin) pratar vi med Karro och Helena som arbetar som samordnare inom fritidsverksamheten. Vi får veta att det där med titlar inte är detsamma överallt, det funderas en del över hur många olika målgrupper det egentligen finns och så diskuteras utmaningarna med att vara just samordnare, eller som Mia uttrycker det, mellanchef. God lyssning!

KC-podden – Avsnitt 3

I KC-poddens tredje avsnitt får vi lyssna på hur Liquid arbetar. Liquid är öppet för dig som är trans, bi, queer, för dig som inte vill definiera dig, dig som är homo, intergender eller som inte vet och som har funderingar kring din sexualitet eller könsidentitet – alternativen är oändliga och hur du identifierar dig är ditt val! God lyssning!

KC-podden – Avsnitt 2

I KC-poddens andra avsnitt får vi träffa Anton Bergström Grabowska som arbetar som verksamhetsledare i Åtvidabergs kommun. Där håller han på och startar upp en helt ny verksamhet efter att Åtvidaberg varit utan i flera år. Vilka utmaningar finns och hur gör man egentligen? God lyssning!

KC-podden – Avsnitt 1

I KC-poddens första avsnitt möter du Lovisa och Valeria som arbetar med verksamheten Lika Olika i Linköping. Du får reda på bland annat hur man startade verksamheten, varför man arbetar i verksamheten och hur man arbetar med att få med alla i verksamheten. God lyssning!

KC-podden – Info avsnitt

I det här avsnittet får du som lyssnar en presentation av KC-podden, KC och koordinatorn Marie Eriksson. God lyssning!